אמונה

חיי חברה ביחד עם חיי התורה הקדושה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לא מעט פעמים אמרו לו שלא טוב לברוח מהמציאות ( לא להיות אם בנות בכיתה...)ולשקוע רק לתוך ספרי מוסר...( רק לקרוא) כמובן שאני בעד זה- אך הכיתה שבה אני נמצאת קצת ברמה נמוכה ואם אני יהיה ביחד איתה אני מרוויחה הרבה מצוות בין אדם לחברו , חסד.... אבל גם כתוב במפורש במשנה "במושב ליצים לא ישב" מה אני צריכה לעשות תודה.

תשובה

שלום וברכה

אם מדובר בחברה שאינה חברה רעה דהיינו שהחברה אינה מושכת לחטא, אלא רק רמתם הרוחנית נמוכה ממך אין בכך כל בעיה, ולהיפך את יכולה לתרום לאחרות מעולמך הרוחני העמוק שגם הם ילמדו להשכיל ולדעת את תפקידם בעולם כמותך. אבל אם החברה מושכת לחטא, יש לשקול את החלפת החברה, כי לחיות לבד בעולםרוחני ללא חבירות וללא חי חברה אינם מומלצים כלל.

אם היית רוצה לשוחח ולהתייעץ עם אחת ממדריכות אירגונינו כדי לדעת את המעשה אשר תעשי, שלחי לי את מס` הטלפון שלך ויחזרו אילייך. הרבה הצלחה והמשיכי להתעלות תוך שמירה על חיי חברה מתאימים - בנימין שמואלי