שאלה על ברכת אשר יצר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1. הרב אמר שסברי מרנן זה הטו אזניכם רבותי.. אם כך מדוע עונים לחיים 2. מדוע בברכת אשר יצר אומרים פעמיים "נקבים נקבים חלולים חלולים.." 3. קוראים לי דבורה רציתי פסוק שמתאים לשם שלי.. שמתחיל ב-ד ונגמר ב-ה או שיש בו את שמי.. תודה רבה וישר כוח על האתר המדהים!!

תשובה

שלום וברכה

עונים לו שאנו אכן מקשיבים לו ומברכים אותו לחיים על כך שהוא מוציא אותם ידי חובתם.

2. יש מפרשים שהכוונה לרמז על כך שיש הרבה מאוד נקבים ולכן אומרים זאת פעמיים. ויש מסבירים שנקבים הראשון הכוונה לנקבים החיצוניים פה חוטם והיציאות. והנקבים השני הכוונה לאיברים הפנימיים. פסוק לשם דבורה משלי פרק לא (יג) דָּרְשָׁה צֶמֶר וּפִשְׁתִּים וַתַּעַשׂ בְּחֵפֶץ כַּפֶּיהָ: או שיר השירים פרק ה (י) דּוֹדִי צַח וְאָדוֹם דָּגוּל מֵרְבָבָה: פסוק שמופיע שמך שופטים פרק ה (יב) עוּרִי עוּרִי דְּבוֹרָה עוּרִי עוּרִי דַּבְּרִי שִׁיר קוּם בָּרָק וּשֲׁבֵה שֶׁבְיְךָ בֶּן אֲבִינֹעַם:

בברכה - בנימין שמואלי