לגבי בשר חלק או כשרות רגילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני ספרדי ולפי מה שהבנתי מההלכה שבשר חלק זה בשר שהבדיקה שלו היא שאין סירכה בין הריאות כלומר חוט שמקשר בינהם אבל בבשר כשרות רגילה יש. האם יש בעיה או איסור לאכול בשר עם כשרות רגילה כי הרב עובדיה אמר שעם אני מתארח אצל אשכנזי אז יש על מה לסמוך והיום בשר חלק מאד מאד יקר. לפי מה שאני יודע יש היום אנשים שמביאים רב שישחט להם כבש או עגל ואז עם מוכרים יותר זול האם יש לסמוך על זה תודה על תשובתכם .

תשובה

שלום וברכה

בבשר עוף שההחמרה לאכול רק חלק הינו רק בגדר חומרה, גם לספרדים, ולא מעיקר הדין, תוכל להקל בזה במידת הצורך. אם מוצאך מקהילות צפון אפריקה תוכל בשעת הדחק לאכול גם לא חלק מכיון שקהילות אלו לא הקפידו כל כך על אכילת חלק.

בהצלחה - מנשה ישראל