נשים

האם אישה בהריון יכולה להיכנס לבית העלמין?

  • י' אב התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, לפני 11 חודשים אמי נפטרה, לגבי נשים בהריון אני יודעת שזה מקום טמא ואסור להיכנס לשם, השאלה שלי היא אם יש הלכה ברורה לגבי נשים בהריון בבית העלמין או שפשוט עדיף לא לקחת סיכון, אני שואלת כי דווקא בבית העלמין אני מרגישה מאוד טוב וזה עוזר לי להתפרק ולחזור שלמה וחשוב לי להיות שם, עוד מעט גם השנה ויש עליה לקבר. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אין איסור על אישה בהריון להיכנס לבית עלמין, אלא שקיים מנהג בקרב נשים רבות להימנע מכך (יעויין שו"ת מנחת יצחק חלק י' סימן מב אות ב), ומכל מקום במקום צורך את יכולה להיכנס לשם ללא חשש (חזון עובדיה אבלות חלק א' עמוד שיג, ונטעי גבריאל אבלות חלק ב' פרק פד סעיף ד).

בשורות טובות,

הלל מאירס