חברה והשקפה

זריקת אבנים על חיילינו

  • ח' אב התשע"ה

שאלה

לפני כמה ימים ראיתי סרטון של פלסטינים ילדים וגם לא ילדים "חפים מפשע" זורקים אבנים ובקבוק תבערה על חיילינו הקדושים ברצוני לדעת כמה דברים על זה 1.מה הדין שלהם בעולם הזה 2.מה הדין שלהם בעולם האמת? 3.מה התורה אומרת שהחייל צריך לעשות להרוג את החף מפשע או לתת לו לנסות לפגוע בו עם אש או אבנים שיכולות להרוג כמובן.. 4.מה מוסר התורה קובע ? חיי חיילנו חשובים יותר מחיי אזרחי אויבנו שרוצים במותו של כל עם ישראל

תשובה

שלום וברכה

א. חובה להתנהל על פי החוק.

לולי החוק. אבן יכולה להרוג ולכן לא משנה מי זורק אבן מותר להרגו כי הבא להורגך השכם להורגו ובפרט הזורק אבנים על רכבים בשעת נסיעה.