שאל את הרב - כללי

דחוף:"

  • ח' אב התשע"ה

שאלה

כבוד הרב שלום! כמה שאלות ברשותך 1(לגבי השבת של תשעה באב האם בבישולים ביום שישי לשבת מותר לטעום מהתבשילים שהם בשר בכדי לדעת אם חסר משהו? 2) מתי אסור לומר בברכות השחר "שעשני כל צרכי" מדובר בכל תשעת הימים או רק מחר בשבת בבוקר?? 3) לגבי תפילת שמונה עשרה האם מותר להתפלל שמונה עשרה בנסיעה והאם צריך להשתחות רגיל??

תשובה

לכבוד השואל,

1. "בערב שבת חזון מותר לטעום התבשיל אף על פי שיש בו בשר ושומן, הואיל ויש מצוה בטעימת התבשיל לכבוד שבת. והמחמיר תבוא עליו ברכה. " (מפסקי הילקוט יוסף).

2. רק ביום התענית של ט' באב בעצמו יש מנהג שלא לומר. ובשאר תשעת הימים, ואפילו בט' באב שחל בשבת, כן אומרים.

3. כפי מה שזכור לי, צריך להצמיד רגליים, ולא לישען על גב המושב אלא יושב באימה. בשביל הפסיעות שבתפלה וההשתחוויות, יש לקום ולעשותם, ואח"כ מתיישבים בחזרה.

בברכה,

רב נחום