שאל את הרב - כללי

שידוכים ומתנה

  • ז' אב התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, הכירו לי מישהי לפני בערך 5 חודשים כמובן במטרה להתחתן אבל כנראה שזה יהיה עוד שנה שנתיים שזה עוד בעיה בפני עצמה בקשר. היה לה לפני כמה ימים יום הולדת וחשבתי לקנות לה משהו אבל אז נזכרתי שיש בעיה בלהביא למישהי משהו כי יש חשש קידושין- כמו שבפורים יש בעיה להביא משלוח מנות למישהי. רציתי לשאול אם יש דרך להביא מתנה מבלי שיהיה חשש קידושין? וגם איך אפשר לדעת אם להמשיך בקשר הזה או לא?, כי זה לא טוב להישאר במצב כזה שנה שנתיים תודה רבה מראש

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

אם אין שם שום עדים, כלומר אם אתה נותן לה את המתנה כאשר ברור שאין אף אחד שרואה, אין כאן חשש קידושין.

לגבי השידוך בעצמו, הכי כדאי לך להכניס גוף שלישי לתמונה - שיותר אוביקטיבי וידע את כל הפרטים - וכגון רב או רבנית שאתה מרגיש שבאמת מבין אותך, ולשמוע את עצתם מקרוב לגבי השידוך.

בברכה,

רב נחום