שאל את הרב - כללי

מחשבות של בן אדם

  • ו' אב התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לשאול האם מחשבות של האדם הם רצונו של השם יתברך? זאת אומרת האם כאשר אני חושב על משהו זה בגלל ש ה' רוצה שאני יחשוב את זה או שזו הדעת שקיבלנו כשאדם וחווה אכלו מעץ הדעת?

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

מחשבות הקב"ה הם כפי מציאותו יתברך - בלי גבול, ומחשבות בני אדם הם עם גבול; כך שאין מחשבתינו מחשבות הקב"ה. וכן כתוב בפסוק בישעיהו פרק נה - ח.

הקב"ה נתן לכל אדם שורש נשמה מיוחדת שמשם מחשבות האדם. וזהו דעת טוב.

מה שניתוסף באכילת עץ הדעת היה רק ידיעת הרע, ולא היה צורך בזה כלל.

בברכה,

 רב נחום