נשים

שלום בית וכפייית הריון

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני כחצי שנה אחרי לידת בני השני, אני רציתי לקחת אמצעי מניעה,כדי לחזור לעצמי לאגור כוחות.בעלי לא הסכים בכלל הוא אמר שאם ד` רוצה אז יהיה הריון גם אם לוקחים וכו`.ככה נמשכו כ5 חודשים וכעת אני בהריון והמצב לא טוב. אני מתעצבנת עליו ומאשימה" אותו כי אין לי כח עכשיו לכל התהליך הזה ואני לא יודעת מה לעשות וזה גורם לאי שלום בית עצבות וכו`..יש לי גם פחד מהלידה הקודמת..היא היתה קשה ולכן הייתי צריכה זמן לעצמי... אני גם חוששת מהתהליך עצמו כל הזמן אני פוחדת שאולי משהו לא תקין בעובר איך תיהיה הלידה וכו.אני לא יודעת מה לעשות. תודה רבה על עזרתכם!!

תשובה

שלום וברכה

אם כי בעיקרון את צדקת בגישתך והיה עליך לעשות אמצעי מניעה עד שתאוששי ותהיי מוכנה להמשך דרכך. אבל כעת אין לך להאשים את בעלך וברור שה` המסבב את כל הסיבות, סיבב שבעלך לא יסכים למניעה ושתיכנסי להריון, וה` הוא הנותן כוח והוא יעזרך לעבור את הריון והלידה בשלום, ובעז"ה הכול יעבור ללא קשיים, ולאחר לידה זו אם אכן תרגישי תשושה תוכלי בודאי לקבל היתר מרב ובעלך בוודאי יתרצה לשמוע לדברי חכמים, ולשמור על בריאותך ויסכים לכך, אבל כעת מושפעים עליך כוחות מיוחדים שתצליחי להתמודד ולהתגבר על כל קושי ובעז"ה תזכי לרוות מהעובר הזה רוב נחת דקדושה, וסייעתא דשמיא תלווה אותך. ובעז"ה רוב שפע יבוא עלייך עם ילד זה, שיוולד בעז"ה בריא ושלם לא שום מום.

בברכה - בנימין שמואלי