חגים ומועדי השנה

האם מותר לילדים לאכול בשר בתשעת הימים?

  • ד' אב התשע"ה

שאלה

שלום רב,

הבנתי שיש איסור לאכילת בשר בתשעת הימים. רציתי לדעת עד כמה זה חשוב וחל על כולם, והאם אפשר לאכול עופות בזמן הזה? בבקשה תשובות לפי הרב עובדיה יוסף זצ"ל.

תודה מראש.

תשובה

שלום רב,

1. אכן המנהג הוא שלא לאכול בשר בתשעת הימים, ולפי מנהג האשכנזים אין לאכול בשר כבר מראש חודש אב, וראש חודש אב עצמו בכלל האיסור (משנה ברורה סימן תקנא ס"ק נח), ולפי מנהג הספרדים בארץ ישראל, בראש חודש אב עצמו מותר לאכול בשר, והאיסור לאכול בשר מתחיל מיד אחרי ראש חודש (חזון עובדיה ארבע תעניות עמוד קסט).

2. גם בשר עוף אסור לאכול בתשעת הימים, כי הוא בכלל איסור אכילת בשר (ראה שלחן ערוך אורח חיים סימן תקנא סעיף י, וחזון עובדיה שם עמוד קעב סעיף ה, ועמוד קעד ד"ה ופסק).

3. לפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל, מותר לילדים לאכול בשר בתשעת הימים, ורק כשהילד מגיע לגיל שתים עשרה שנים ויום אחד, שהוא בגדר מופלא הסמוך לאיש, טוב להחמיר עליו בזה (שו"ת יביע אומר חלק ט' חלק אורח חיים סימן נ).

בברכה,

הלל מאירס