נשים

מדוע להשאיר את המיטות באותה צורה במהלך היום?

  • ד' אב התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום וברכה! ראיתי את השאלה בקישור הזה http://www.hidabroot.org/he/question/138600 ואשמח לדעת מה המקור ועוד יותר, מדוע? האם צריך להחביא את מצוות איסור נידה? החשש הוא מהשאלות של הילדים? גם ככה הכל לוטה בערפל וכילדים לא באמת מבינים את הדברים לאשורם, אז למה להחביא את המצוה? אני זוכרת טוב מאוד שכילדה ראיתי, תהיתי, שאלתי וקיבלתי תשובה שהניחה את דעתי ועברתי לסדר היום. אני אפילו לא ממש זוכרת, זה בטח היה הסבר פשוט שיש זמנים שכך צריך בלי להיכנס לפרטים שהצניעות יפה להם. ככה זה בד"כ בשאלות שכמבוגרים יש חשש- אוי לא! רק שלא ישאלו איך ילדים באים לעולם. לא, עונים בפשטות לפי הבנת הילד ולא צריך להיכנס לעומק השאלה, כי זה גם לא מה שהם מחפשים בד"כ (אא"כ שידרו מתח שמעורר סימני שאלה) ההנהגה הזו נשמעת לי תמוהה במידת מה, במיוחד בזמן בו פריצות המידע חוגגת. אוסיף שבהדרכת כלות שלי, הייתי מופתעת מכל כך הרבה דברים! הרגשתי כאילו חלק מהותי וגדול ביהדות הוסתר ממני, וזאת למה? האין זה עדיף שהורים יהוו כתובת לשאלות בדור פרוץ זה, ולא אינטרנט/חברים שהיו באינטרנט? אודה לתשובה עם ראש פתוח (לא פרוץ כמובן ;) )

תשובה

שלום וברכה

אמת שיש אסכולות שונות אני סבור שיש לשמור כמה שיותר לא לעורר את הילדים לחקור יותר מידי.

עצם הדבר שהיית מופתעת בהדרכת כלות משמחת מאוד ומראה ששמרת על טהרתך וצניעותך ואין לי ספק שזה מסייע לך מאוד היום כאשר קיבלת את הדברים בהדרכה בצורה בריאה. גם ילדים שהם היום קטנים הם מחר בני 15 ו 18 ופעמים רבות מבינים את המשמעות של ריחוק המיטות וקירובם ואז זה נוגד את הצניעות יותר וכידוע.

בהצלחה,