שאל את הרב - כללי

לגוי מותר להתפלל?

  • ד' אב התשע"ה

שאלה

אני גוי ואני מאוד רוצה לעבוד את השם ונראה לי ששבע מצוות בני נוח זה לא מספיק לי, כי זה רק איסורים, זה אומר מה לא לעשות חוץ ממצות דינים שלא הבנתי אותה כל כך ואשמח אם תוכלו להסביר לי וגם את המצוות האחרות כי אולי בויקיפדיה לא אומרים הכל.. יש מצב שאני יכול להתפלל או לתת צדקה או גמילות חסדים או דברים שיהודים עושים ולקבל על זה שכר? זה מותר בכלל? תודה.

תשובה

בכבוד.

מתוך האיסורים של שבע בני נח, יש גם דברים חיוביים לעשות - שמובן מהם ממילא.

למשל:

אין לעשות עבודה זרה - יש לעבוד לבורא עולם היחיד (ומובן שמותר להתפלל אליו).

אין לעשות גילוי עריות - יש לחיות עם אשה אחת.

אין לרצוח - יש לעזור לאנשים בעולם כדי לחיות (שזה כולל גמילות חסד וצדקה לבני אדם).

דינין - לתקן ולתמוך בסדר דינים ומשפטים במדינות השונות שבעולם.

בברכת שלום,

צוות הידברות