שאל את הרב - כללי

ויפאסנה

  • ד' אב התשע"ה

שאלה

שלום, אני מעוניין לדעת אם זה אפשרי מבחינת הלכה לעשות סדנת ויפסאנה בהודו? אשמח אם יתיעצו עם הרב פנגר שהוא מכיר את הנושא,תודה!

תשובה

לכבוד השואל,

לא יצא לנו כעת להתייעץ עם הרב פנגר בנושא.

כפי מה שבררנו, אסור לעשות את הסדנא בהודו הואיל ודרכי הנשימה וריכוז המחשבות שמלמדים שם, הם מעורבים עם כונה לעבודה דתית האסורה על פי תורה.

באם תמצא סוג סדנא כזה הניתן בעולם המערבי, שאין לטכניקה קשר לעבודה דתית, נא שלח לנו את הפרטים שלו בפנייה חוזרת ואנו ננסה בעזרת השם לברר אם מותר.

בברכה,

רב נחום