תפילה וברכות

ברכה אחרונה><><

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב. אני מה זה מבולבל עם הברכה אחרונה יש לי ספרון מפורט עם הסברים נפלאים ועדין לא מצליח להבין, כי שם זה כתוב בגרמים ומידות ואני לא יודע מה זה וכמה זה. האם אחרי אכילת בננה 1 בלבד. או אכילת תפוח 1 בלבד. או אחרי אכילת אגס 1 בלבד. צריך ברכה אחונה. תודה.

תשובה

שלום וברכה

השיעור במידה הוא כגודל קופסת גפרורים רגילה, ולכן בננה אגס ותפוח יש להם שיעור ברכה אחרונה ואפשר לברך עליהם בורא נפשות.

בברכה - בנימין שמואלי