שאל את הרב - כללי

מדוע יש סבל בבעלי החיים

  • ד' אב התשע"ה

שאלה

ראיתי לאחרונה הרבה סיפורים על חתולים שמתו מרעב, ובכל מיני מצבים נוראיים. מדוע זה קורה בעולם אם יש מלאך שמשגיח על כל בריאה. מדוע בעלי החיים סובלים?! הרי בני אדם סובלים בגלל כפרת עוונות או בגלל גילגולים קודמים. אבל בעלי החיים אין להם צורך בסבל. בהקשר הזה, מדוע יש בעליי חיים שטורפים את החיות הקטנות מהם? זהו צער גדול לבעל החיים. מדוע הקב"ה ברא את העולם על מקום של סבל?

תשובה

לכבוד השואלת,

1. כפי שהבנתי, יכול להיות גם גלגול של אדם שחטא בתוך בעלי חיים.

2. בעלי חיים טורפים, נעשו כתוצאה מן החטא. קודם חטא אדם הראשון (וכן לאחר התיקון בימות המשיח) לא יהיו יותר בעלי חיים טורפים.

ונמצא, שלא ברא הקב"ה את עולמו ככה; אלא שהעולם ירד לדרגא כזו עקב חטאי האדם.

בברכה,

רב נחום