שאל את הרב - כללי

לונה פארק לנערה חרדית

  • ג' אב התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, אני תלמידת בית יעקב חרדית, בימי החופש הגדול כידוע לחרדים אין כ"כ הרבה אטרקציות,ומנהלת התיכון שבו אני לומדת משננת לנו עד כמה חשוב להזהר ממקומות שיש בהם עירבוביה או חוסר צניעות. אך ישנם פארקים כגון: לונה פארק או סופרלנד, שאין שם הפרדה, אמנם המקום מכיל אטרקציות יבשות כך שבעיית צניעות אין, אבל ישנה בעייה של ההמתנה בתור יש הערבוב הגדול עם הגברים, אני יודעת שלכתחילה ראוי ועדיף להימנע, אבל דווקא למקומות האלו נורא קשה לי להמנע מלהגיע כי אני חובבת אטרקציות מאתגרות כך שאם אני נמנעת בסיעתא דישמייא מלהגיע לפארקי מים ומקומות בילוי לא ראויים לשם נורא קשה לי להמנע. רציתי לשאול אם בצורה כזו זה יתאפשר: אם אני נוסעת עם מס' חברות ובתור אנחנו מקפידות שמלפנינו ומאחורינו יעמדו בנות כדי למנוע איסור נגיעה בגבר, ובמתקנים עצמם אנחנו יושבות בספסלים אך ורק בנות, האם זה אפשרי? תודה רבה וערב טוב!

תשובה

שלום וברכה

א. תוכלי ללכת לחפץ חיים ולספידי כיף ועוד ועוד.

ב. הלכתית אין איסור לבנות ללכת למקום כזה, אבל באמת רבו המכשלות והחטאים שנפלו כתוצאה מהליכה למקומות אלו ועל כן צריך להיזהר מאוד בדבר. אם מחליטים ללכת יש ללכת בצניעות יתירה יותר מהרגיל ובקבלה אמיתית חזקה לא לפתוח בשיחה עם אף גבר בשום עניין והתפלל לבורא עולם שישמור עליכם להינצל מכל חטא. ה' יעזור שתזכו לקדש שם שמיים.

בהצלחה,