חברה והשקפה

מי נקראת רבנית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב!לפני זמן מה שאלתי שאלה והיא לא נענתה אני מאוד מעוניין בתשובתה שאלתי היא:מיהי רבנית האם יש איזה מדרשה או ישיבה או כל מקום אחר שאישה תלמד ותהיה רבנית או שמא רבנית היא אך ורק אשת רבתודה רבה רבה!

תשובה

שלום וברכה

רבנית היא כינוי לאשת תלמיד חכם, לאו דוקא רב, והכינוי נובע מכך שמצווים לכבד אשת תלמיד חכם כמו תלמיד חכם. הסיבה לכך נובע גם מכך שללא תמיכת האשה באופן מתמיד לא היה בעלה תלמיד חכם, וכדברי רבי עקיבא `שלי ושלכם שלה היא`.

כיום קוראים רבנית לנשים שהגיעו למעמד מסויים שהן מרצות שיעורים לאחרים, אם בהלכות הנוגעות לנשים, או בעניני השקפה ומחשבה יהודית. ולשם כך צריך שפה רהוטה וידע נרחב בספרות התורנית. קונים את זה בלימוד עצמי וקריאה בספרים, לאו דוקא בין כותלי מדרשה.

בהצלחה - מנשה ישראל