תפילה וברכות

למה אנחנו צריכים להתפלל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב זמיר כהן שלום וברכה!

למה אנו צריכים תפילה? ואם כבר צריך, אז למה היא צריכה להיות בנוסח אחיד, קבוע ומשעמם הרי התפילה לא נועדה כדי להודות ל-ה'. ה` לא באמת צריך שנודה לו.

וגם אם צריך להתפלל אז למה דווקא 3 פעמים ביום?

ולמה צריך לקום כל כך מוקדם, הרי אם נצטרך משהו נבקש מבורא עולם והוא כבר ידאג לנו?

תשובה

>א. ענין עשיית המצות רצה הקב"ה לזכות את ישראל לפיכך הרבה להם תורה ומצוות, המצוות הם לטובתנו ולא כחסד להקב"ה וכידוע, אנו זכינו להיות מתקני העולם ולעשות את רצון ה` ולהיות בעניין התפילה אין התפילה רק הבעת בקשתנו מאת ה`, אלא חכמים ברוח קודשם נתנו לנו את הדרך לפתוח את צינורות השפע ולהביא עלינו את כל הטוב, דברי התפילה הם המפתחות להגיע לצינורות השפע ולהביא עלינו כל טוב, אילו היינו מתפללים בתפילות אשר היינו בודים מליבנו היינו חוטאים למטרה ולא היינו יודעים את הדרך לבקש את צרכינו כראוי מבורא עולם,

ולכן קבעו לנו חכמים נוסח מתאים שבכך נזכה להשפעת הטוב עלינו, ולהיות קרובים אל ה`, וכידוע שבתפילת שמונה עשרה אנו עומדים בעולם האצילות מול כסא הכבוד, ואנו מתייחדים עם ה`, וכמשל אדם העומד בקרוב למלך ולוחש לו את בקשתו, ועל כן כמה יעלוז ליבנו שחכמים הורו לנו את הדרך לעמוד נוכח ה` בבית קדשי הקדשים – בעולם האצילות, ותפילותינו מתקבלים לפני ה`.

וכן שעות התפילה ותדירותם הכול לפי הצורך שלנו לחיותינו בעולם השחרית מביאה עלינו את השפע מצד החסד, המנחה ממתיקה לנו את הגבורות והמעריב משפיע עלינו רחמים. וככל שתעמיקו בתורת אלוקינו תבינו עד כמה תועלת התפילות כפי דברי חכמים. בברכה – בנימין שמואלי