אמונה

בלתי נסלח כלפי עצמי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ב"ה למערכת שלום . אני אדם שמוגדר כחילוני,אינני שומר שבת.יש בי את האמונה אך יותר קל לי לקיים מצוות שבין אדם לחבירו(אינני מתכחש לעובדה שהן יותר קלות ברובן לתפיסתי)אני משתדל שלא לגנוב לא ממון ולא דעת ,משתדל לא לחמוד ,מכבד את הזולת ועוד מצוות רבות ש"לנו החילוניים" יותר קל לשמור כי יש בהם הגיון נראה לעין(יצר הרע מנצח אותי לרוב בקרב של בין אדם למקום) . רוצה אני לחזור בתשובה ויודע אני שבסופו של דבר שאבוי לי אם לא אזכה להקים בית יהודי קשר בישראל וזה בהחלט חשוב לי ביותר . לצערי לאחרונה תאוותי ויצרי גבר עליי והתנהגתי בצורה מבישה ביותר,אני עדיין מתקשה להאמין שהגעתי למצב שעשיתי את מה שעשיתי . הדבר אותו עשיתי איננו פוגע באף אדם בצורה ישירה או עקיפה אך ביזתי את שמי ואת פניי. אין לי מנוחה לרגע ואני מוטרד ונפשי לא רגועה. אני לא יודע מה לעשות גם אם אחזור בתשובה שלמה וההפוך להיות צדיק ואלוקים יסלח וירחם ,אני עדיין לא אסלח לעצמי . אני מפחד שדבר זה לא ירפה ממני וממחשבתי מעתה ועד.... אני מקווה שקודם כל ב`ה הקדוש ברוך הוא ירחם עלי ויסלח לי. לי זה ברור כשמש בצהרי היום שיש בורא ותורתו אמת ,ברור לי שלכל פעולתינו יש השלכות ...ובכל זאת אינני מצליח להתגבר על התאוות . מחפש עזרה מאחיי

תשובה

שלום לך

זה נכון שה` מוחל וסולח ומנקה הכול אבל רק עם תשובה שלימה ללא תשובה אין ה` סולח ומוחל, והתשובה היא בחרטה לשעבר וקבלה להבא, שלא תעשה חטא זה לעולם. כדי להתגבר על היצר נתן לנו ה` תורה שהיא תבלין נגד היצר והיא מסייעת להתגבר על התאוות וכן להתקדם בשמירת מצוות תתחיל ללמוד בכל יום דף גמרא באתר >וכך תתחזק בדת. ועוד מומלץ לך מאוד ללכת לסמינר וללמוד ולהשכיל באהבת ה` אותנו ובתועלת הגדולה בקשר שיש לנו עם הבורא ע"י המצוות הדבר ימריץ אותך להתחזקות אמיתי ולהתגבר כרוי על היצר.

בברכה – בנימין שמואלי