שאל את הרב - כללי

מראש חודש אב עדתשעה באב- סידורים לחתונה ושמלת כלה.

  • ג' אב התשע"ה

שאלה

שלום. קניתי שימלה מגמ"ח. אני אמורה להתחתן בע"ה בטו באב. לא הספקתי לתקן את השימלה המחייבת תיקון מאסיבי כדי להפוך את השימלה לצנועה. האם מותר לי לטפל בזה? לאחר תשעה באב יהיו לי ארבעה ימים להשלים סידורים. אני גם עובדת במשרה מלאה וכן ישנם סידורים הקשורים לילדים. תודה.

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

לצורך חתונה מותר.

וזה מובא באתר "דין":

"מותר לתפור בגדים הנצרכים לחתונה, ומותר לתפור בין בגדי שבת ובין בגדי חול, ובתשעה באב אסור אלא אם כן עושים זאת על ידי נכרי."

שהקב"ה יעזור ויהא הכל בשעה טובה ומוצלחת.

בברכה,

צוות ידברות