חברה והשקפה

הצורך של הבריה

  • א' אב התשע"ה

שאלה

ראיתי כתוב בדרך ה שה ברא את העולם כי הוא טוב ודרך הטוב להטיב וכו השאלה זאת אם הקבה הוא מושלם ואין לו שום צרכים איזה צורך יש לו בבריה ואם יש לו צורך בבריה הרי שהוא לו מושלם איך מבינים את הדברים

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

רוע כידוע נובע מחיסרון, הרצון להשיג דבר לעצמך על חשבון השני.
לעומת זאת טוב נובע מהשלמות, הרצון להטיב לאחר בגלל השפע שיש לך לתת.

הבורא, דווקא בגלל שהוא יתברך אינסופי ומושלם, מטבעו מטרתו להטיב. ולכן הבורא ברא את העולם, כדי להטיב לנבראיו.
נושא זה הוסבר בהרחבה בתשובה זו:
כמו כן, חפש בבקשה בגוגל את המילים "שיחה גורלית". חוברת זו מתארת דו-שיח שעוסקת במשמעות החיים, ומטרת הבריאה.

בברכה,
דניאל בלס