זוגיות

זוגיות עם כהן

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. ברצוני לדעת כשאישה מתחתנת עם כהן מאיזה דברים היא צריכה להשמר מהם האיסורים שחלים עליה והאם זה חל גם על לוי תודה רבה חג פורים שמח ובשורות טובות.

תשובה

שלום וברכה

בזמן הזה שלא אוכלים תרומה לא חלו על אשת כהן שום דינים מיוחדים, [כשהיו אוכלים תרומה היתה אשת כהן צריכה להיזהר בהלכות מגע בברים טמאים מכיון שאף היא היתה אוכלת תרומה כמו בעלה].

יש מעט פוסקים הסבורים שאשת כהן מעוברת שיודעת מהאולטרסאונד שהיא נושאת עובר זכר, אין לה להיכנס לבית שיש בו מת [בית חולים] ללא צורך, מכיון שהיא גורמת טומאה לעובר שלה שהוא כהן.

אין דינים מיוחדים כיום ללויים, מלבד העניין שהם פטורים לפדות את הבן הבכור שלהם, בין כשהאב לוי, ובין כשהאם ממשפחת לויים.

בהצלחה - מנשה ישראל