שאל את הרב - כללי

רגשות יהודיה כלפי נוצרי

  • כ"ט תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב,מה עושים במצב שמתפתח רגשות אצל יהודיה כלפי נוצרי?ובלי כל כונה לזוגיות עם אותו אדם במיוחד בגלל האיסור ,אבל בכל זאת יש רגשות כלפיו.

תשובה

לכבוד השואלת,

מצד הצניעות ראוי להמנע מקלות ראש ומשיחה מרובה של אשה עם כל גבר, וכמובא בפרקי אבות (פרק א' ופרק ג').

וכל שכן בשיחה עם אינו יהודי, שיש למנוע פתיחת רגשות שיכולים להביא לידי קירוב הדעת ולעבור על איסור תורה, ח"ו.

ואם האשה מקפידה שלא לשתף רגשות בשעת השיחה עם איזה גבר, ממילא הוא יפרוש ויתרחק ממנה.

ולכן במצב שאת מתארת, יש לשנות כיוון מידי ומעתה כמעט ולא לשתף רגשות, וממילא הקיים ילך ויפחת.

בברכה,

רב נחום