שאל את הרב - כללי

ברצוני לשאול

  • כ"ח תמוז התשע"ה

שאלה

לרב שלום אני עובדת בבית מלון ,ובאים מדי פעמיים בחופש ובחורף דתיות ,כל פעם שהן שאולות אם מותר להוציא אוכל מחדר האכול ,ואני אומרת להם שזה אסור ,הן הרבה בלי הפסקה אני רואה שהן לוקחות שקית וממלאות הרבה אוכל בתוכו ,הן לוקחות צלחות איתן לתוך התיק ,ואני לא יכולה להגיד להן כלום ,חלקן מתעצבנות עלי מפני שאין להם מקום ,ומה אני יכולה לעשות הן אוכלות הרבה ,וישובות ומדברות ,חלקן אומרים לי שזה לא בסדר ,אני לא יכולה לבוא ולהגיד לאורחת קומי מהכסא ישבת הרבה זמן ,כי זה לא נעים לי ,ואני זכורת שהיה משהו דתי שעובד ערבי פינה לו את הצלכות שמלאות באוכל ,הוא בא וצעק עליי כאילו שאני עשיתי את זה ,והייתה חרידית עם כיסוי ראש ,שבקשה ממני ספלים ,וזה היה שהמלון עומד להיסגר ,ולא היה מלצרים ,ואני הייתי צריכה לחלק קפה ,וגם לא היה סלפים ,ואתמול אחד מדתיות התעצבנה עלי למה אנחנו זורקים ,אנחנו לא זורקים את כל אוכל ,הן ממלאות סתם והם לא אוכלים את זה וזה מתייבש וזה מתקלקל ,וחבל ,לכם שלם שאני רואה אני מחזירה ,ולכם אכול קצת או רטוב אני מנשקת וזורקת ,וכשאמתי לה אסור להוציא את הסלט מחדר האוכל זה גזל ,אז אמרה לי מה קשור גזל ולזרוק מותר ,היא כעסה עלי,עם אפשר בבקשה תסביר להם הם מתארכים בבית מלון ,שאסור להם לצעוק עבודים ,כי אנחנו לא אשמים במה שקורא ,ואסור להם לפגוע ,יש חלק שמתנפלים ,כאילו אני חייבת להם משהו ,אני באה עושה את העבודה שלי ,כי רוב האוכל הולך לתרומה ,גם לי כואב שפעם הוי זורקים את האוכל ,למרות הכל היו הרבה טובות שמה ,שהתנהגו יפה ,אמרו על תתייחסי אליהם

תשובה

שלום וברכה

את צודקת הם חייבות לציית לך ואסור בהחלט להוציא מזון. בוודאי שחובה לכבד את האחראים בחדר אוכל ואין לצעוק על אף אחד.

אבל מי שלא בא לשאול אותי איך אוכל לומר לו מה לעשות? כמו שהם לא שומעים לך הם גם לא ישמעו לי.