שאל את הרב - כללי

כיצד גויים מצליחים לגרש שדים

  • כ"ח תמוז התשע"ה

שאלה

יש לא מעט סרטונים של גויים שנכנסה בהם רוח רעה(ככה זה מוצג), ויש איזה כומר או קאדי שמגרש את הרוח מהם.השאלה כיצד הם יכולים? הרי ידוע שיהודים יכולים לגרש שדים בעזרת הקדושה,איזה קדושה יש לגויים ומאיפה הם למדו זאת?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

ידועים מקרים רבים מאוד של כמרים שמרמים:
1. מה שראית הוא בדרך כלל שחקנים שמשלמים להם כסף.
2. בחלק אחר של המקרים מדובר באנשים חולי נפש, אשר מתוך אמונה בכומר חושבים שהם "מתרפאים".

דיבוק אמיתי - הוא רק כאשר ביכולתו לספר דברים שאין ביכולת אדם לדעת (כגון סודות קבלה או לגלות לאדם את מעשיו שבסתר וכיוצא באלו המעידים שהוא אכן רוח מן העולם הבא). רוב המקרים הם בסך הכל חולי נפש, סכיזופרנים, שחושבים שנכנס בהם דיבוק.

עם זאת, גם אצל גויים ייתכנו לעיתים נדירות מאוד כוחות (ראה לדוגמה את בלעם הרשע). ייתכנו אצל הגויים לעיתים רחוקות כוחות כישוף, שעושים אותו באמצעות הסטרא אחרא, כוחות הטומאה. אך נדיר מאוד שיהיה להם כוחות כאלו. ורובם המוחלט של המקרים הוא שקר וכזב.

בברכה,
דניאל בלס