שאל את הרב - כללי

בגבר רוצה חתונה בהפרדה והאשה לא..מה עושים

  • כ"ז תמוז התשע"ה

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב, אני ובן זוגי כ-3 חודשים,מדברים על חתונה,הוא מאוד רוצה הפרדה,ולי הנושא נורא קשה למחשבה וגורם לי לעצבות. מכיון שלא דימיינתי כך את יום חתונתנו וגם חוץ מהמשפחה הקרובה אצל שנינו המשפחות ורוב החברים חילוניים ודבר זה לא יתקבל בסבר פנים יפות. אשמח לעצתך בנושא. תודה רבה .

תשובה

לכבוד השואלת,

על פי הלכה אסור להקל כלל על המחיצה בזמן ובמקום הריקודים, וכמובא המקור למטה*.

בשעת הדחק, יש צד להקל בהפרדה ללא מחיצה בזמן הישיבה - אמנם כמובן שהדבר תלוי בחישוב עם רגשות החתן.

והכי טוב, שתגשו לרב פוסק ששניכם מרגישים שהוא מבין אתכם, ותספרו לו את מצבכם עם כל הפרטים, ובעזרת השם שהוא ידריך אתכם בדרך הנכון בעזרת השם.

ויהי רצון שתזכו לחתונה בשעה טובה ומוצלחת ובקדושה, ושתזכו ביחד לבנות בית נאמן בישראל לשם ולתפארת.

בברכה,

רב נחום

* מספר ילקוט יוסף -שידוכין ונישואין פרק יד:

" הדבר פשוט וברור שלפי ההלכה אסור לרקוד ריקודים מעורבים בחתונה, אנשים ונשים יחד, [או מעגל של נשים ומעגל של גברים זה ליד זה], והעובר על זה גדול עוונו מנשוא. ואף המסתכלים בריקודים אלה לא ינקו מעון, אף על פי שיש מצוה גדולה לשמח חתן וכלה, אין לעשות מצוה על ידי עבירה, וכל שכן עבירה חמורה כזו. [חופה וקידושין עמוד רסט