זוגיות

איך מאזנים בין ההלכה לבין הזוגיות?

  • כ"ו תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב בזכות בעלי התחלנו לשמור שבת לפני כשלוש שנים בערך. במשך הזמן התחזקנו קצת אך נראה שיש פערים ברצון להתחזק. בעלי לא מעוניין להיות ״קיצוני״ אך בפועל נראה שלא מעניין אותו ללכת לבית כנסת, ללמוד. וכד. זה מצער אותי כי חשוב לי שתהיה דוגמא טובה לבני הקטן , שהרי ידוע שחינוך נובע מראיה ולא ממלים. פרט לכך בעיניין שמירת נגיעה בימי נידה ,בעלי התוודה שהוא מרגיש שזה בפירוש מרחיק בינינו . בסתר ליבי גם אני מרגישה כך אך לא מעזה להגיד בכדי לא להגיע לידי עברה . יש לציין שגם ככה בעלי טיפוס מאוד רדום ומצפה שאני אחזור אחריו. מה לעשות? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

א. לא כדאי להלחיץ את בעלך ללכת לבית הכנסת זה יכול לגרום לתגובות אנטי. עדיף שתפעלי מאחורי הקלעים תבררי איזה חבר או רב שבעלך מכיר אותו יכול להזמין אותו לשיעורי תורה ולקרוא לו בחיבה לבוא לבית הכנסת וכך בעז"ה הוא יימשך אחר הטוב.

2. אין לוותר על שמירת הנגיעה, תחזרי אחריו ותפתי אותו בימי הטהרה בכל צורה שהיא בלי כל הגבלה. אבל בימי הנידה יש להקפיד על כל ההלכות. תשתדלי מאוד בימי הנידה לפנק אותו בארוחות ולכבד אותו בכל מה שאפשר אבל רק בדברים המותרים.

חיזקי ואמצי,