חברה והשקפה

למה הקב"ה מביא לעולם את הסופות של ההוריקן והטורנדו?

  • כ"ג תמוז התשע"ה

שאלה

שלום הרב, רציתי לדעת אם מוזכר בתורה על הסופות הקשות של ההוריקן והטורנדו, ואם כן למה הקב״ה מביא אותם לעולם? ״אין פורענות באה לעולם אלא בשביל ישראל״ אבל זה קורה במקומות נידחים ומרוחקים מאיתנו.

תשובה

שלום וברכה,

התורה מתייחסת לאסונות טבע באופן כללי, כגון סופות, שבתוכם כלולים כמובן גם הוריקן וטורנדו. הסיבה לכך היא אכן בשל ישראל, כפי שנאמר: "אם לא בריתי יומם ולילה, חוקות שמים וארץ לא שמתי" (ירמיהו לג, כה) - כלומר, ה' שומר את הבריאה בזכות בני ישראל שלומדים את התורה, כי למען התורה נברא העולם ומתקיים.

עם ישראל הוא העם הנבחר, ולפיכך מעשיו משפיעים באופן עקיף על כל העולם כולו, כמו גם על רמת השפע וההצלחה שבו.

אך אין להבין מכאן שה' מעניש את הגויים בגלל ישראל, כי הרי ה' פועל בצדק וברחמים. אלא משמעות הכוונה היא, שהעמים הגויים נוהגים ברשעות אלה כלפי אלה, ומגיע להם להיענש, אך ה' מרחם עליהם ואינו מענישם בעבור זכות התורה של ישראל שמגינים על העולם. אך כאשר בני ישראל מתרשלים בקיום המצוות התורה, אז הראשונים שנפגעים הם הגויים, ורק אחר כך ישראל.

בעזרת השם עם בוא הגאולה השלמה, לא יהיו עוד אסונות בעולם, ונחיה בעולם מתוקן כבימי האדם הראשון.

ראה בבקשה גם את התשובה הזו:

http://www.hidabroot.org/he/article/138583

בברכה,
דניאל בלס