שאל את הרב - כללי

אני לא יודעת למה לצפות???

  • כ"ג תמוז התשע"ה

שאלה

שלום! יש לי כמה שאלות הקשורות לאותו נושא: אני תלמידת תיכון למדתי כל חיי במסגרות דתיות ובכיתה ט למדתי בחילוני...השנה אני עולה לכיתה י ואני מתחזקת מאוד ורוצה לחזור בתשובה, בבית שלנו אנחנו מסורתיים ולהורים אין בעיה עם זה שאני מתחזקת אבל אני רוצה לעבור למסגרת דתית והם לא סגורים על זה כל כך כי התיכון החילוני הוא תיכון צבאי והרבה תלמידים שם מצליחים וההורים מסתכלים על הלימודים בעיקר ואני מסתכלת על הלימודים אבל יותר על החברה החילונית,יש הרבה אתאיסטים,נוצרים,יש גם פה ושם בצוות המורים וכמה תלמידים בעלי נטיות הפוכות... תמיד קורה שבבית מדברים על עניין המעבר והאחים הגדולים אומרים לי שלא כדאי וההורים מפחדים שאם אני יעבור אני יחזור בשאלה והאמת אני גם מתחילה קצת לפחד מזה,אני מודה שאני לא החלטית כמו שהייתי פעם ואולי אני כבר לא כזאת כי הבנתי שמרוב שהייתי החלטית עשיתי טעות שעברתי לחילוני השאלה שלי היא כזו:1)איך אני אמורה לדעת מה ה׳ רוצה בשבילי?אני תמיד חושבת שאולי כדאי להישאר בחילוני כדי לראות למה אני מסוגלת ועד כמה ומצד שני אם אני נשארת בחילוני אני לא לומדת כלום על התורה ומצד שני אם אני יעבור לדתי אז אני אלמד יותר תורה אבל אולי בגלל שהבנות שם לא הכי דתיות גם אני אהיה כזאת... 2) איך אני אמורה לדעת שאם אני יעבור אני לא יחזור בשאלה אני ממש מפחדת רק מלחשוב על זה כי זה גורם לי לוותר ולרצות להישאר בחילוני אני ממש אוהבת את ה׳ ואני לא רוצה לאכזב לא אותו ולא את ההורים ובטח שלא את עצמי מבחינת הלימודים ומבחינת ההתחזקות... מאז שהתחלתי לראות ולשמוע כל מיני הרצאות על המשיח ועל הגאולה הקרובה ב״ה אני מפחדת שאם אני אשאר בחילוני אני אמות שם ואני אומרת את זה בשיא הרצינות חברה שלי תמיד אמרה לי ״אוי לרשע ואוי לשכנו״ חברה שלי החילונית שלומדת איתי בחילוני אומרת לי כל הזמן שהיינו בבית ספר שהיא מרגישה שיש בו אנרגיות שליליות ממש וגם היא רצתה לעוף משם אבל זה לא העניין !!! בגלל שבשנה הקודמת הייתי כל כך נחושה לעבור לחילוני ובסוף הבנתי שעשיתי טעות אני חושבת שבגלל זה אני לא כל כך החלטית עכשיו מהססת לעשות צעד קדימה וכו׳:3) מה אני יכולה לעשות עם זה איך אני יחזיר לעצמי את ההחלטיות שהייתה לי פעם??

נטלי

תשובה

שלום וברכה

אין לי ספק שאת צריכה ללכת לבית ספר דתי אבל אין לעשות זאת לבד אלא בייעוץ עם המומחים לדבר. כך תעשי את זה בצורה חכמה ובצורה בריאה ולא תעשי שום טעות.

אציע שנחזור אילייך למס' טלפון שכתבת באתר אם תשלחי לי את הסכמתך במייל חזור.

נשמח מאוד לסייע לך גם בייעוץ פרטני וגם במציאת מקום מתאים.