שאל את הרב - כללי

למה מקובלים מבררים אם הדיבוק בא מעולם האמת?

  • כ"ג תמוז התשע"ה

שאלה

למה כשנשמה נכנסת לגוף של מישהו, המקובלים שואלים את הנשמה שאלות שרק נשמה שבאה מעולם האמת יכולה לענות, למשל שמות של מלאכים שמלווים אותה או משהו כזה, מה יש דיבוקים מזוייפים? מה אם הנשמה טועה בתשובות? מה זה אומר שהיא לא אמיתית?

תשובה

לכבוד השואל,

עדיין לא הגעתי ללמוד סדר דברים אלה, אבל כפי שהבנתי, צריכים לבדוק מפני שיתכן עוד סיבות שונות אשר גורמות ליראות מאותה  תופעה ואינה משום נשמה שנודדת.

שלא נדע אלא טוב.

בברכה,

רב נחום