שאל את הרב - כללי

התבוללות-מילה לגוי

  • כ"ב תמוז התשע"ה

שאלה

בעוונותי השתתפתי בברית מילה שנעשה לגוי. מדובר באחיו של בעלי שחי עם גויה והביא עמה שלושה ילדים. יש להם קבוצה של בחורים יהודים ש"נשואים" לגויות ועושים להם ברית מילה עם מוהל מבלי ליידע אותו. ברוך ה' כעת אני 8 שנים בתשובה וכל הזמן מתייסרת מעצם המחשבה הזאת. למה בתקופה קשה כזאת של התבוללות המוהל לא שואל/בודק מי האמא? ולמה הרבנים לא מוצאים פסק הלכה שיקפיד בעניין זה.

תשובה

לכבוד השואלת,

כפי מה שבררנו, הדבר שנוי במחלוקת הפוסקים. ואלי לכן לא הוציאו פסק נגד זה.

שנזכה לצאת מן גלות הזה, ושיזכו כל היהודים לתשובה שלימה במהרה.

בברכה,

צוות הידברות