שאל את הרב - כללי

מצוות במקומות מסוימים בעולם

  • כ"ב תמוז התשע"ה

שאלה

ידוע שיש מקומות בעולם שהשמש אף פעם לא שוקעת ויש שמה כל שעות היום אור שמש בשמיים או כנ"ל להפך ששמש לא זורחת שמה... סקרן אותי לדעת מבחינת הלכה מה קורה במקומות כאלה? איך הם מוצאים שבת... יודעים מה הזמנים של התפילין.. איך אפשר להניח תפילין שהרי שמה רק לילה וכ'ו... מה עם הצומות מתי הם יוצאים וכ'ו.... תודה מראש!!

תשובה

לכבוד השואל,

כפי מה שהבנתי, הדבר שנוי במחלוקת הפוסקים אם משערים את היום לפי המקום המקביל למטה בכדור הארץ שכן זורחת ושוקעת שם השמש, או אם משערים כל יום לפי 24 שעות קבוע, אשר 12 מהם נחשבים ליום ו12 מהם נחשבים ללילה.

ואם כן, אם הדבר נוגע למעשה כל אחד ינהג בזה כפי המורה הוראה שלו - וכפי הכלל המסור בידינו לעניני פסק.

בברכה,

רב נחום