שבת

שאלות כלליות_

  • כ"א תמוז התשע"ה

שאלה

1. האם מותר לפנות קליפות גרעינים בשבת שנמצאות בצלחת ולזרוק לאשפה? 2. האם זה נכון שהיצר של עבודה זרה יחזור עם בוא המשיח? בברכה לכבוד הרב שעושה את עבודתו בקדושה.

תשובה

שלום וברכה

הקליפות הם מוקצה ועל כן מורת רק לנערם מהמפה לתוך הפח או על ידי דבר מה כמקל וכדו'. אם יש הרבה מאוד קליפות וכבר לא נעים לשבת ליד ליכלוך כזה מותר.

לכתחילה יניח את הקליפות לתוך צלחת יחד עם דבר יתר ככפית או כמה גרעינים שלמים ויוכל לקחת את כל הצלחת לאשפה בכל מקרה.

2. לא נכון כלל.