שאל את הרב - כללי

שנינו חילונים ואני מתחזק

  • כ"א תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, אני ובת זוגתי חילוניים ביחד כבר 5 שנים, בני 28 שנינו. בגיל 16 עברתי לגור עם הסבא שהוא דתי ובשנים האחרונות אחרי הלימודים הייתי הולך לשיעורים (כבר שנתיים שלוש שאני ממש מתמיד כמעט על 3 שיעורים בשבוע)בנוסף הייתי בסופשבוע של הידברות (מדהים). עקב כך הבנתי את התרומה ואת האמת שיש בתורה לחיים טובים וזוגיות טובה ולחיי משפחה טובים שהתורה מכוונת אותנו (צניעות, טהרה וכו'). בת זוגתי באה מבית חילוני אין הפרדה של כלים וכו' ועניין הדת לא בסדר עדיפות שלה ואני יכול להבין שהיא לא חונכה לזה ולכן לא פתוחה לזה. אני זכיתי שה' פתח לי בעזרת התפילין והתפילות לגלות את כל הטוב שיש ביהדות (גם הטיולים בהודו כשאתה רואה את עובדי האלילים האלה גורמים לך להתקרב). השאלה איך לספר לה שאני רוצה להתחיל לשמור שבת כדרך חיים ובפרט כשיהיו ילדים ולחנך אותם על מסורת ובבית ספר מסורתי. היא מכבדת את זה שאני הולך לשיעורים (אבל לא את המינון של 3 פעמים) ומניח תפילין והולך לבית כנסת בשישי אך נראה לי ששבת זה קצת הגבול.. לגבי חינוך ילדים היא אמרה לי שהיא לא מוכנה ורוצה שהילדים יתחנכו כמונו בבית ספר חילוני. ואני אומר לה שבגלל שגדלתי ככה אני יודע להבחין בין הרע לטוב או בין הטוב ליותר טוב.. השאלה בשורה התחתונה איך להתקדם מכאן הלאה (אין טעם עוד לבזבז זמן אחרי 5 שנים) פשוט להציב אולטימטום ? (לגבי טהרה היא שמעה מחברה שלה שחזרה בתשובה ואפילו בא ממנה שהיא תעשה זאת)

תשובה

לכבוד השואל,

זה לא מצב קל; אמנם לא נראה לי שלתת אולטמטום בשלב זה היא הנכון.

הייתי מיעץ שתעשה קשר עם רב באיזורכם שיש לו נסיון עם בעלי תשובה - שאתה מרגיש שהוא מבין אותך, ושאתה מרגיש שהוא יכול להבין גם את בת זוגך ושיוכל להדריך אותה כנכון (אם היא תגיע אליו בשלב יותר מאוחר); ותתחיל להתייעץ איתו.

מאד חשוב כעת שלא תעשה החלטות מדעת עצמך, רק הכל בעצה ממישהו אוביקטיבי מבחוץ , שיש לו נסיון בהדרכת מצבים כאלו.

ואם אתה אינך מוצא רב כזה מיד, תתפלל להקב"ה שיזמין לך את הרב הנכון.

עוד הייתי מייעץ בשלב זה, שתצפה בסיפור של חזרה של אריק לנדאו, ותראה אם יש דברים שתוכל ללמוד מדרכו, ולבצע אותם בתוך מצבך.

הנה הלינק:

http://www.hidabroot.org/he/video/54230

בברכה שהקב"ה יתן לך את הכוחות שאתה צריך עכשיו, ושתזכה לשקול בכל מצב האיך להגיע לתכלית ביחד עם אשתך.

בברכה לסייעתא דשמיא מיוחדת,

רב נחום