שאל את הרב - כללי

שמיעת שירים&

  • כ"א תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, שמעתי שהרב עובדיה יוסף פוסק שאסור לשמוע שירים של זמרים פסולים אז אם משהו שם אני צריך לסגור את האוזנים או פשוט ללכת או שאני צריך (כמו בשבת) לכוון לא להנאה? 2)ראיתי שיש אנשים שמקפידים לההשים אחרי אותיות שם ה' צופצ'יק - ' . למשל עיניי'ם , יה'יו , יה'יה האם צריך לעשות זאת או לא? אודה לך מאוד אם תענה לי

תשובה

לכבוד השואל,

1. אם אתה מכוין שלא ליהנות מן אותם הניגונים, אין הדבר נחשב כנהנה מדבר שאסור לשיטה האוסרת.

וכך אמרו חכמים ז"ל: "כל הנאה הבאה לאדם בעל כרחו, מותרת" - והוא שלא יתכוין ליהנות מן אותה הנאה.

[על פי גמרא פסחים כה:].

2. אין חיוב להוסיף.

בברכה,

רב נחום