שאל את הרב - כללי

רח' האופה 22 אשקלון

  • כ"א תמוז התשע"ה

שאלה

האם מותר לברך שהחיינו , על בניית מפעל חדש , שמתחלים היום בע"ה לבנות את היסודות שלו .

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

לא שמעתי בשום פעם שמברכים שחהחיינו בתחילת הבנייה.

לכאורה הכונה במשנה בברכות שאומרת "בנה בית חדש", שמברך כאשר גומר את הבית באופן שהיא מוכנה לכניסה.

וגם זהו דוקא כאשר לבו מאד שמח, וכמו שפסק המשנה ברורה (סימן רכג ס"ק יג)- "בין מלבושים ובין כלי תשמיש ושתיה ואכילה וכיו"ב, אם הם דברים שלב האדם שמח בהם עני בראוי לו ועשיר בראוי לו ".

בברכה,

רב נחום