שאל את הרב - כללי

אירוח בשבת

  • כ' תמוז התשע"ה

שאלה

כתוב"הוצאות שבתות וימים טובים לוו עלי ואני פורע" האם זה כולל גם לארח משפחה וחברים בשבתות אפילו שהמצב דחוק והמינוס גבוה?? זו שאלה שמטרידה אותי המון.... בתודה.

תשובה

לכבוד השואל,

עיין בלינק שמוכח שגם לקיום שאר מצוות אמרינן "מזונותיו של אדם קצובים לו חוץ מהוצאות שבתות וימים טובים וכו'...", ואם כן גם שייך לומר על שאר מצוות "לוו עלי ואני פורע". והואיל והכנסת אורחים הוא מצוה, לכאורה אפשר לומר שהוא גם כלול בכלל של "לוו עלי ואני פורע".

http://www.haoros.com/Archive/index.asp?kovetz=1022&cat=7&haoro=3

בברכה,

צוות הידברות