שו"ת בין המצרים

האם מותר ללבוש בגד חדש בבין המצרים?

  • י"ט תמוז התשע"ה

שאלה

לכבוד הרב שלום, אתמול בצאת הצום קיבלתי מחמתי חולצה במתנה ליום הולדתי שחל לפני מספר ימים, האם מותר לי ללבוש חולצה זו בבין המצרים והאם לברך עליה שהחיינו? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר לך ללבוש את החולצה הזו עד ראש חודש אב, אמנם אם את מברכת עליה שהחיינו טוב להחמיר שלא ללבוש אותה כבר מי"ז בתמוז (שלחן ערוך אורח חיים סימן תקנא סעיף יז), אלא שבדרך כלל לא מברכים על חולצה שהחיינו אלא אם כן היא יקרה וחביבה וגורמת לך שמחת הלב.

בברכה,

הלל מאירס