שאל את הרב - כללי

תחושת הבושה

  • י"ט תמוז התשע"ה

שאלה

שלום ,אני באמת לא יודעת איך להסביר את המקום שהייתי בו ,עברתי לפני שנתיים בערך תאונת דרכים ,בתאונה חוויתי חוויה משונה מאוד היה לי רגע שחוויתי בושה עצומה מאוד ,בושה לא מוסברת ,בושה שאני עירומה ,שאני רשעית שאני מתביישת בושה עצומה מאלוקים ,חשוב לי לציין שלפני התאונה חוויתי קשים שונים שהייתי בטוחה שאני יישירות לגן עדם עם כל הייסורים שאני חווה ,השאלה שלי ,מה זה היה ,זה בושה לא מוסברת ,משהו שאני לא מכירה ,שלא תהיה אי הבנה ,לא ראיתי כלום לא שמעתי כלום זה לא נראה לי מוות קליני או משהו דומה ,חוויתי בושה עצומה שמשהו כמו שהנשמה בעצמה מתקפלת ,משהו מוזר לא מובן ,עד היום אני לא קולטת מה זה זה ?

תשובה

שלום וברכה

יש דרגות רבים בעניין המוות קליני וכנראה היה לך איזה יציאה חלקית מהגוף ולכן הרגשת בושה עצומה זו שהיא בושת הנשמה מהבורא יתברך.

בהצלחה,