שאל את הרב - כללי

פידיון הבן בתשעת הימים

  • י"ח תמוז התשע"ה

שאלה

לכבוד הרב שלום! 1) הבן נולד ב ב׳ בתמוז יום שישי לפני השקיעה מתי עורכים את הפידיון? 2)לגבי הפידיון שיוצא בתשעת הימים איך לערוך את הסעודה ?( יין , בשר , וכד׳ ) 3) מה לגבי מוזיקה? 4) בכמה כסף נהוג לפדות כיום ואם אפשר על הטקס ומה שנהוג בכלל היום לעדות המזרח תודה רבה.

תשובה

לכבוד השואלת,

1. אחרי שיעברו שלשים יום. כדי לצאת כל הדעות ראוי לעשותו ביום ב' ד' מנחם אב.

2. זה לשון המהרי"ל:

"מותר לקרואין שם לאכול בשר וגם לשתות יין. ודוקא קרובים משום קורבא, אי נמי ריעות. אבל ההולכים שם רק לשתות, ובלאו הכי לא היו הולכים הוי להו מצוה הבאה בעבירה."

3. אין לשמוע כלי ניגון בתשעת הימים - ואין היתר לזה אפילו בסעודת מצוה.

4. יש לברר אצל כהן שמצוי בענין.

עוד בענין פדיון הבן ראי כאן בלינק:

http://www.tzohar.org.il/wp-content/uploads/2013/06/piden-ben.pdf

ברכה ובמזל טוב,

רב נחום