שאל את הרב - כללי

איך להתנהג עם הילד?

  • ט"ו תמוז התשע"ה

שאלה

שלום,אנחנו משפחה של חוזרים בתשובה (לפני5שנים) ,בננו הבכור כיום כמעט בן 12 לומד בבית ספר חרדי,ילד מקסים שאוהב את הטבע,חיות ,ים,טיולים, ילד עם קשב וריכוז,הוא לא מוכן שיהיו לו פאות ורוצה להסתפר בתספורת ״מרינס״ כזאת שהנוער החילוני הולך,מה עלינו לעשות על מנת לא להרחיק אותו מהדת ומאיתנו,כי הרי עכשיו אנחנו יכולים ליהיות נוקשים ולהחליט בשבילו אבל עוד שנתיים ,שלוש הוא כבר יוכל לעשות מה שעולה על רוחו??? בבקשה תעזרו לי עם הכוונה כמה שיותר מהר כי כרגע מתחיל החופש הגדול וזה הזמן שהוא לא נמצא כמעט עם חברים סביבו שאולי יכולים להשפיע עליו,תודה.

תשובה

לכבוד השואלת ,

סליחה על האיחור במענה; אקוה שהתשובה עוד יוכל לעזור לכם.

הייתי מייעץ כעת, להתעניין בכתה שלו (וכן בכתה שעולה אליה) מהו הרוב של צורת תספורת של הילדים החרדים.

אח"כ תגידי לו פשוט, אנחנו (הורים) רוצים עכשיו שתלך "כמו כולם" (כמו הרוב) ולא צריך להתבלט.

נכונים דברייך, שכעת הוא עדיין צריך לשמוע לכם, אבל כעבור זמן אינו ברור מה שיהיה המצב.

לכן נראה שכעת יש לעכב עליו [להגיד לו שאתם לא מסכימים], אבל בלי מריבות, רק כנזכר לעיל: להגיד לו שעדיין הוא צריך לשמוע בקול ההורים, וההורים אינם רוצים שהוא יתבלט - מכמה סיבות (אין לפרט לו יותר).

ואז הרווחתם, לפחות את הזמן כעת. ויש להרבות בינתיים בתפלה על זה, ולכוון אותו ככל שאפשר בלי שום מריבות ובלי העלת רגש, רק בפשטות, שאתם ההורים רוצים עכשיו בזה בשבילו. ותבקשו מאת השם יתברך,  שיגדל בדרך טובים, ושאתם תנצלו בעזרת השם מן כל הבחינות של צער גידול בנים.

ויהי רצון שהקב"ה יתן בלב בנכם לאהוב את התורה ואת לימודה, ולא ימשך אח"כ לאותם דברים חיצוניים שאינם מסייעים לו.

בברכה,

רב נחום