שאל את הרב - כללי

מה דינו של ילד שנולד להורים רווקים?

  • י"ד תמוז התשע"ה

שאלה

1. מה דינו של ילד שנולד להורים רווקים? 2. האם מותר לצאת עם כובע מצחייה ומשקפי שמש בשבת? 3. מה עושים עם קליפות של גרעינים בשבת? 4. מותר להוציא מהקערה פירות שלא נרקבו ולזרוק את הפירות הרקובים? 5. מותר לקרוא פרסומות אם אין לי כוונה להסתייע בהם אלא רק בשביל התענוג?

תשובה

לכבוד השואל,

1. כשר - אם שניהם יהודיים.

2. משקפי שמש, כן. מצחייה - ראיתי מי שהביא בשם הילקוט יוסף שיש לבדוק שהמצחייה שקשוחה, לא תהיה בארכה היוצאת מהראש יותר מטפח (8 ס"מ לגר"ח נאה); ואם יש בה יותר יקצר.

3. אין להרים, אלא אם כן הם מאוסים למי שנכנס לחדר או לאכול אצל השולחן, שאז אפשר להרימם לזורקם בפח. (או ראיתי שאפשר גם לקחת צלחת, להניח עליו מקודם דבר היתר , לשים את הקליפות בצלחת ואח"כ מותר לטלטל את הצלחת כדי לזרוק את הגרעינים, כיון שהוא בסיס לדבר האסור ולדבר המותר).

4. רק אם מוציא הטובים שלא נרקבו לאוכלם מיד.

5. אין לקרוא, הואיל והמציאות היא שעל פי רוב יש שם מעורב בין הפרסומות גם פרסומות שכן יעיינו אותו למעשה, ונמצא שאינו קוראו רק לתענוג, אלא גם עובר בזה על גזרת שטרי הדיוטות.

בברכה,

רב נחום