חגים ומועדי השנה

האם מותר לקנות דברים חדשים בשלושת השבועות?

  • י"ד תמוז התשע"ה

שאלה

תודה על התשובה כן מנסים להרות שוב בע"ה. לגבי רכישת בגדים ודברים חדשים האם מי"ז בתמוז ועד תשעה באב אסור לקנות דברים חדשים או שרק בשבוע של תשעה באב?? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר לקנות דברים חדשים מי"ז בתמוז עד ראש חודש אב, אלא שטוב להיזהר שלא לחדש דברים שמברכים עליהם שהחיינו (שלחן ערוך אורח חיים סימן תקנא סעיף יז), אך בשבת אין להחמיר (משנה ברורה ס"ק צח).

ומראש חודש אב אין לקנות בגדים חדשים כלל (שלחן ערוך ורמ"א שם סעיף ז), וכן אין לקנות שום כלים שגורמים שמחה לאדם, כמו מכונית חדשה, מזגן, מכונת כביסה ויבוש, מקרר, וילונות, רהיטי בית וכו' (פסקי תשובות שם אות יא).

בשורות טובות בקרוב,

הלל מאירס