שאל את הרב - כללי

תשמישי קדושה וצער בעלי חיים

  • י"ד תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, בדורנו אנו, שיש בו התעוררות גדולה בלמידת הנושא של צער בעלי חיים, רציתי לשאול לטובת כל היהודים שומרי תורה ומצוות שרוצים לחיות מבלי לגרום סבל לשאר יצורי הבריאה, האם לצורך ייצור ספרי תורה, תפילין ומזוזות שוחטים במיוחד את בעל החיים, או שהשימוש בעורות הם התוצר של תעשיות המזון. והאם מותר לייצר את תשמישי הקדושה מבעלי חיים שמתו לאחר חיים נטולי כל סבל?

תשובה

לכבוד השואלת,

כן ניתן לייצר את תשמישי הקדושה מבעלי חיים שמתו לאחר חיים נטולי כל סבל; והעיקר שיבוא ממין בהמה הכשרה.

בענין צער בעלי חיים נא ראי:

 http://www.hidabroot.org/he/video/61669

בברכה,

צוות הידברות