שאל את הרב - כללי

שינוי שם משפחה
  • י"ג תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, האם לפי ההלכה האישה חייבת לשנות את שם משפחתה לאחר הנישואים לשם משפחתו של החתן ? האם מותר להשאיר את שם המשפחה ולהוסיף את שם המשפחה של הבעל ? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

שם משפחה אין לו תוקף הלכתי כלל. בכל זאת מאחר והאשה הולכת אחר הבעל בכל ההלכות והמנהגים, נהגו שהאשה משנה את שמה לשם מפשחת בעלה, אין לשנות מנהג זה ללא צורך מיוחד, כגון רופאה המוכרת בשמה הישן וכדו'.

בהצלחה,