תפילה וברכות

האם מותר לנשים לאכול לפני התפילה?

  • י"ג תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לדעת האם זה נכון שאסור לאכול לפני ברכות השחר? ואם כן האם גם נשים חייבות? תודה

תשובה

שלום רב,

1. אסור לאנשים לאכול לפני תפילת שחרית, ואפילו טעימה כל שהיא אסורה (שלחן ערוך אורח חיים סימן פט סעיף ג, משנה ברורה ס"ק כא, ושו"ת יביע אומר חלק י' חלק אורח חיים סימן ו אות ה).

2. מעיקר הדין מותר לנשים לאכול ולשתות לפני תפילת שחרית, אלא שטוב שיאמרו לפני כן את ברכות השחר, פסוק ראשון של קריאת שמע וברוך שם וכו' (יעויין אוצר דינים לאשה ולבת עמוד קעה, ופסקי תשובות סימן קו אות א).

בברכה,

הלל מאירס