שאל את הרב - כללי

השתלת מח עצם

  • י"ב תמוז התשע"ה

שאלה

חליתי בלוקמיה לפני כמעט שנה וחצי מאז אני עובר יסוריי גיהנום , עברתי השתלת מח עצם עצמית שלא צלחה ואלו היו יסוריי תופת מאז לא התאוששתי ..עכשיו שוב אני צריך לעבור השתלה מתורם זר ..כי מצאו ברוך השם אחד...אם אסרב לעבור מפני שאני מרוסק כבר פיזית ונפשית את ההשתלה זה סכנת מוות מוחשית ...זה נחשב התאבדות??

תשובה

שלום וברכה

מצווה וחובה לעשות הכל להישאר בחיים ולעשות את רצון ה'. אל תוותר על חייך כל רגע של חיים אתה מרוויח מליונים - זכויות של עצם החיים כיהודי זכות של קבלת הייסורים באהבה ומצוות תפיליןשבתכשרות ועוד ועוד.

חרטה עצומה ונוראה תתמלא לאחר מלאת ימי חייך על כל רגע של חיים שויתרת עליו.

תעשה את מה שצריך וה' יתן לך חיים ארוכים ומאושרים וטובים.

בהצלחה,