שאל את הרב - כללי

תרומת ספרים והתחזקות

  • י"א תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, בגלל עוונות גזל לצערי הרב שאני לא יודע למי להחזיר, שמעתי רב שמדבר על כך שאפשר לקנות ספרים ותהילים לכותל ולכתוב בהם לזיכוי הרבים שנתרמו בגלל עוון הגזל.. ואולי בעזרת השם זאת תהיה לי חלק מהכפרה... אני רק בשלבים ראשונים של ההתחזקות ולא רוצה לעשות טעויות אז רציתי לשאול אותך האם כשר לעשות דבר כזה? רציתי גם לשאול משהו בקשר ללימוד תורה, מה זה שניים מקרא ואחד תרגום שצריך ללמוד לפני שבת? יש ספר מיוחד של זה שאפשר לקנות? א

תשובה

לכבוד השואל,

כתוב בגמרא שיש לעשות בכסף "צרכי רבים"; והדוגמא שנתת היא דוגמא טובה ל"צרכי רבים". לכן נכון הדבר שיש בזה כפרה טובה לעון הגזלה, בהחזרת כל סכום הכסף לקניית ספרים לצרכי הרבים.

שנים מקרא ואחד תרגום - יש לקרוא כל שבוע את הפרשה: כל פסוק בלשונו (בלשון הקודש) פעמיים, ופעם אחת בתרגום, עד שמסיימים את כל הפרשה.

אפשר להתשמש בחומש רגילה לצורך כך.

בברכה,

רב נחום