שאל את הרב - כללי

יחסים בזמן הריון לפי הגמרא

  • י"א תמוז התשע"ה

שאלה

שלום הרב שמואלי.. קראתי את התשובה הזאת: http://www.hidabroot.org/he/question/16307 לפי התשובה יש מצווה לבני זוג נשואים לקיים יחסים גם בימי ההריון. אבל אני יצטט את דברי הגמרא במסכת נדה דף לא עמוד א: "תנו רבנן שלשה חדשים הראשונים (של ההריון) תשמיש קשה לאשה וגם קשה לולד אמצעיים קשה לאשה ויפה לולד אחרונים יפה לאשה ויפה לולד שמתוך כך נמצא הולד מלובן ומזורז" אם כן אז עדיף לא לקיים יחסים בששה חודשים הראשונים להריון בשביל לא לענות את האשה..ואסור לבעל לענות את אשתו.. אלא עדיף לקיים יחסים רק בשלושה חדשים האחרונים להריון. האם אני צודק?

תשובה

שלום וברכה

אם יש לאישה קושי בקיום יחסים, בוודאי שאין לענותה. אולם לא תמיד האשה מרגישה קושי ואז יש לקיים יחסים כרגיל.