תפילה וברכות

כל כמה זמן צריך לברך על הרחת בשמים

  • י' תמוז התשע"ה

שאלה

שלום וברכה,

1. האם על הרחת בושם שמתיזים עלינו צריך לברך?

2. אני מנסה לברך כמה שיותר ברכות ביום, שמעתי שכל רבע שעה אפשר לברך מחדש על "מיני בשמים", "עצי בשמים" וכו'. האם זה נכון? אם לא כל כמה זמן מותר לי לברך ולהריח מחדש כדי שלא יצא שאני אומרת ברכה לבטלה.. .

3. האם גם על ברכת מיני בשמים" צריך לברך מחדש אם אני יוצאת מהבית ונכנסת שוב?

תשובה

שלום רב,

1. בברכה על בקבוק בושם כאשר רוצה להריח בו, יש האומרים שאין לברך על בושם שעשוי מחומר סינטטי בלא תערובת של מי צמחים שיש בהם ריח טוב. דעתו של מרן הגר"ע יוסף לא ברורה כל כך ועל כן ראוי לא להתכוון להריח בושם סינטטי.

כאשר הבושם על הגוף בוודאי אין לברך.

2. אין מברכים שוב על הבשמים עד שהסיחו דעת מהלריח.

3. יציאה לא מחייבת ברכה מחודשת.